Бойко: Общините да си застраховат сградите

Нели Чолашка 28 май 2012 в 15:09 1039 0

Бойко успя да открие и свинеферма. Снимка: МЗХ
Бойко успя да открие и свинеферма. Снимка: МЗХ
Недопустимо е общински сгради да нямат застраховка срещу земетресения и сега ние отново да вадим бюджетни пари, обяви премиерът Бойко Борисов в Ямбол. "Застраховани са в общинска застрахователна компания, ама не срещу земетресение. Някой е взел застрахователните такси, в смисъл бонуси, които се полагат най-вероятно. А сега ние държавата, от всички нас трябва непрекъснато да субсидираме това, което се случва", възмущава се премиерът. "За колите никой не се оплаква, защото си имат застраховки. За къщите, сутринта слушах – сега като дойдат да я съборят, да ни построят и да кажат заповядайте. Е, то по тази логика всеки един от вас би могъл да дойде и да каже –„Що не дойде държавата да ми направи една къщичка?”, коментира още Борисов.

Днес той заедно с министрите на регионалното развитие Лиляна Павлова и на транспорта Ивайло Московски ще сади блатни кокичета на магистрала “Марица”. Мероприятието трябваше да се състои в последния работен ден миналата седмица - 23 май, но министрите бяха изпратени от Бойко в парламента да обясняват как ще се справят с щетите от земетресението.

Причината да се садят балтни кокичета е протест на еколози, че заради строителството на магистралата 2605 цветя ще бъдат унищожени.

На връщане към София Бойко реши да инспектира и строителството на магистрала "Тракия", както и здравината на мостовете по пътя. За лош късмет на гръцката фирма "Актор", която строи магистралата от Нова Загора до Ямбол, Борисов отново откри дефект на 15 км. от трасето, което трябва да бъде официално открито на 1 юли. Гърците ще трябва да преасфалтират и този участък.

Преправянето на участъка няма да забави рязането на лентата, каза Борисов и уточни: “По-добре да се забавим, отколкото да пуснем трасето и след това да ремонтираме. Не мога да правя компромиси”. Това е поредната забележка от страна на Борисов към “Актор” за некачествена работа. В началото на месеца Бойко ги накара да преасфалтират друг участък и ги заплаши, че ако не го направят, повече няма да видят поръчка в България.  
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови