"Атака" е срещу бежанци в Плевен, може да са спящи клетки на "Ал Кайда"

Нели Чолашка 24 септември 2013 в 10:54 2888 8

Митинг на Атака.
Митинг на Атака.

"Атака" се обявява срещу желанието на кмета на Плевен Димитър Стойков да настани сирийски бежанци на територията на общината, съобщиха от партията.

„Атака” -Плевен от името на своите членове и симпатизанти декларира, че не желае на територията на града и областта да бъдат настанявани лица, представящи се като бежанци в резултат на гражданската война в Сирия, преди да бъде изяснено по категоричен начин дали същите не са спящи  клетки на „Ал Кайда” и други сродни терористични организации, действащи в Сирия.

Изразяваме солидарност с мащабите на човешката трагедия в Сирия, но категорично заявяваме, че това не бива да се превръща в удобен претекст да бъдат допускани на територията на България лица, съпричастни към терористична дейност.

Декларацията ни е продиктувана от необходимостта от защита на националните интереси и сигурността на държавата, и  в частност в Плевенска област", пише в декларация на местната организация на националистите.

От днес хората на Волен Сидеров в Плевен откриват подписка в града "с цел предотвратяване на лекомислените и самоволни действия на кмета на града".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови