Не превръщайте СДС в посмешище, тази агония е срамна

Тодор Грозданов 14 декември 2021 в 16:45 9000 1

Разбирам, че днес СДС са изключили доста от най-активните си и ярки организации - Бургас, Кюстендил, Сливен... Мотивът - неплатен членски внос. Изключително смешен и откровено глупав админситративно-апаратен подход.

Неофициалният мотив е, че тези организации искаха оставката на председателя Румен Христов. И той, вместо да проведе вътрешнопартийна битка и дебат, рещи да подходи като страхлив апаратчик.

Всъщност май така трябва да нарека главния секретар Илия Лазаров. Това ми мирише на неговите методи. От години това ръководство (избрано и с моя глас тогава) не спазва Устава на СДС, но сега, заплашено за статута си, реши да спазва "буквата на закона".

Не съжалявам за гласа си тогава. Алтернативата беше още по-лоша.

Радостен съм, че лятото реших да напусна СДС. С подобни хора начело СДС няма перспектива. Но не са само те виновни. СДС тръгна много надолу след смяната на Мартин Димитров. От Кабаиванов насам СДС е превърнато в организация за лична употреба на шепа хора, търсещи постове, а не осъществяване на политики.

Досега не си позволявах да пиша за СДС, защото изпитвам голямо уважение и лоялност към тази организация, но ми е болно като виждам какво се случва. Тази агония е срамна. По-добре да запомним СДС като партията на промяната от тоталитарно към демократично общество, отколкото като малка и незначителна организацийка, подчинена на ГЕРБ.

Тъжно е колеги. Моля ви, не превръщайте СДС в посмешище!

Б. ред. - Адвокат Тодор Грозданов е вече бивш член на СДС. Той беше единствената номинация за лидер на СДС срещу Божидар Лукарски на 22-та Национална конференция на партията, но загуби. Член бе на Националния съвет на СДС, както и секретар по секторна политика "Правосъдие и съдебна реформа".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков