Екоминистърът: Свиквайте с обилните валежи, ураганите и горските пожари

OFFNews 02 февруари 2015 в 08:45 11129 12

Ивелина Василева, министър на околната среда и водите.

Предвид климатичните промени ще трябва да свикваме с обилни валежи и наводнения, ще има и други екстремни явления като горски пожари, засушаване и ураганни ветрове.

Това обяви министърът на околната среда и водите Ивелина Василева пред БНТ по повод обилните дъждове в последните дни в страната.

Всички язовири, които са в критично състояние, се наблюдават денонощно и се взимат мерки за тяхното поддържане, увери тя.

Тя обясни, че в България средните годишни температури през последните години са се повишили с градус и половина, това е нетипично за нашия регион и затова трябва да се адаптираме към новите условия и природни аномалии.

Междувременно министър Василева показа писмо от ЕК за отпускане на парите по Оперативна програма "Околна среда" , които бяха спрени по време на правителството на Пламен Орешарски.

Плащанията към България са възстановени и вече сме разплатили над 400 милиона на общините. По тази оперативна програма се изпълняват изключително важни проекти за страната, в това число и дейности по превенция на природни явления като наводнения, заключи тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки