Бият пожарникари, а Бойко мълчи

Николаос Цитиридис 02 октомври 2017 в 12:24 7354 4

Изборният ден в Каталуния вчера се превърна в кърваво меле - сцени, които няма как да не сте видели в социалните мрежи. Полицаи бият пожарникари звучи като пълен нонсенс, но точно това стана вчера. Огнеборци пазиха с телата си гражданите от полицията, а жандармерията налагаше с палки своите колеги. По темата за референдума и насилието се изказаха редица европейски политици, но тук Каталуния е далеч - и от очите, и от сърцето.

Първият министър на Шотландия, премиерите на Словения и Белгия, групите в ЕП на Зелените и Европейския свободен алианс осъдиха насилието и призоваха за диалог между страните. Позиция, която е достатъчно обрана, че да може що-годе всеки европейски политик да може да заеме, без да влиза в излишни полемики. Насилие има, диалог е нужен, спор няма.

И докато и у нас, и по света социалните мрежи прегряха със снимки и клипове, които показват какво става в Каталуня, по нашите ширини единствено потребителите се вълнуваха.

Управляващите този уикенд бяха заети с изключително важната задача да споделят постове и снимки на "оклеветения" Делян Добрев, който е назначил цялата си рода в Хасково, барабар със съучениците.

Снимки в подкрепа на Добрев как прегръща деца, па как е в народна носия, па колко много направил за България висяха от профилите на бивши министри и депутати.

Понеже в Каталуния едва ли някой от ГЕРБ може да назначи братовчед си, за управляващите темата я няма. Дори когато полицаи бият пожарникари, бившият огнеборец, сегашен премиер на България - Бойко Борисов, не трепна пред тези кадри.

Прессъобщения от всички офиси на ГЕРБ летят по редакционни пощи, за да заявят своята защита, дори вицепремиерът Валери Симеонов се включи в защитата на Делян Добрев.

Единственият български политик, който зае позиция по темата, се оказа Сергей Станишев. Лидерът на ПЕС е отделил 10 минути, за да напише статус във Фейсбук, както правят всички европейски политици. Не е за хвалба, че Станишев е постъпил адекватно, за укор е фактът, че геополитикът Борисов мълчи упорито, а покрай него и всички останали не смеят да гъкнат за Каталуния.

Говорят само за Хасково. Понеже е по-важно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6947

4

theprofet

02.10 2017 в 20:09

Ако баце е пожарникар, аз съм батман!!!

10571

2

Hissarion

02.10 2017 в 15:31

Боко се ослушва да види накъде ще задуха брюкселския вятър. Неговото мнение по международните въпроси ще му го кажат оттам.

11866

1

кумчо вълчо

02.10 2017 в 13:26

Бойко има да защитава оттаците си, не го занимавайте! Главата му гори на тиквата (или тикавата гори на главата му)