Алфа рисърч: 60,9% от хората у нас оценяват като провал на МВР ареста на Борисов

Българското общество пише „Добър 3.57“ на правителството за изминалите 100 дни на управление

OFFNews 23 март 2022 в 10:46 2641 0

Според 60.9% от хората у нас акцията за задържането на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов е провал на МВР, защото извършва арести без доказателства, за 34.4% – това е успех на правителството в борбата срещу корупцията, а 4.7% остават без мнение.

Българското общество пише оценка „Добър 3.57“ на правителството за изминалите 100 дни на управление, които бяха белязани с кризи във външната и вътрешната политика, войната в Украйна, COVID вълна и нарастващи цени на енергоносителите. 

Оценката на обществото беше част от специалното проучване на социологическата агенция „Алфа Рисърч“ за БНТ и предаването „Референдум“ снощи. 

Според данните, 53.0% от българското общество не смятат, че конфронтацията между управляващи и опозиция ще доведe до предсрочни избори през тази година. 

На въпрос в кои сфери одобряват най-много постигнатото от кабинета и къде са нужни повече действия, като най-високи се откроиха очакванията в сферата на доходите и инфлацията, където над 85% не са доволни от постигнатото. Обществото очаква и по-категорични резултати в съдебната реформа и енергетиката.

Най-висок процент, над 40% от запитаните виждат положителни резултати в отбраната и сигурността, позицията за войната в Украйна и външната политика, както и овладяването на Ковид кризата. 

Социологът Боряна Димитрова коментира, че това са предимно сфери, в които правителството не е само, а чост от ЕС и НАТО. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови