А макак България да не е Европа (кратка справка за еврочиновници)

Светослав Метанов 14 декември 2017 в 09:01 17309 10

Снимка Хайлайф

Броени дни остават до европредседателството ни. И предстои в София да кацнe армия от еврочиновници. Повечето от тях, обосновано можем да предположим, хал хабер ще си нямат къде са попаднали.

Следващите редове са кратък наръчник за актуалния дневен ред в 1300-годишната балканска държава, член на ЕС вече от две петилетки. Ще пропуснем тричането на кучета, непочистените тоалетни и традицията боклукът да се изхвърля директно през балкона. Това може и да го знаят. Затова ще откроим само съществената, обществено значима и актуална информация с български адрес и то със съвсем обозрим хоризонт - от последните две-три седмици:

1. Лъжа е, че Деспасито е национален химн на България - твърдение, което е ярко доказателство, че по изкуствения интелект на "Епъл" има какво още да се работи! Далеч по-подходяща е "Шушана". Не вярвате - питайте Google.

2. Веднага след финала на турнира на шампионите в Лондон, на който наш Гришо (вероятно най-конвертируемата БГ марка в днешно време) срази Давид Гофен, тръгна виц, че за белгиеца остава утехата, че е по-красив от Мис България. Броени дни по-късно се оказа, че вицът не е виц. Щом няма проблем тв водещият от бТВ Светослав Иванов да стане Мис България, защо един толкова добър тенисист да не може. Трябва само да се разбере на четири очи с Ирина Папазова.

3. И пак за "Всичката Тамара втасала". Българската прокуратура е изключително дейна институция. Разкрила е всички корупционни схеми в държавата, повдигнала е обвинения на всички апаши, събрани са годни доказателства... Престъпниците са на топло зад решетките. Затова Цацаров и ко могат да се занимаят и с по-дребни несправедливости като например как е гласувало журито в конкурса за Мис България 2017 г.  

4. А какво направи Цацаров по доклада на турската служба за борба с организираната престъпност и контрабандата, който описва контрабанда на цигари на "Булгартабак" в Турция? Много ясно - това е фалшива новина!

5. Ройтерс излиза със заглавие "България замразява активи на независим медиен издател". Даже пишат, че страната ни била най-бедната, най-корумпираната и последна в ЕС по свобода на словото! Обяснението и за това е логично - октоподът Прокопиев е купил и тях. С пари на Сорос и "Америка за България". 

6 Левент с гордото име Джино Бианкалана се оказа любимата риалити звезда на България. Юнакът със стайлинг на селски гъзар от 80-те, носещ латвийски касетофон ВЕФ на рамо, роден под по-незвездното име Георги Ташев, спечели симпатиите на зрителите на Нова телевизия, признавайки че не прочел една книга през живота си... Само си представете какво щеше да е, ако беше прочел "Винету" например.

7. Българите си нямат майка. Бе направен опит за входиране на такава преди година, но дори и "Сълзата на комсомолката" не помогна. Все пак като компенсация Цачева получи едно от най-маловажните министерства - това на правосъдието. И вчера тя обясни в национален ефир как ексцарят Симеон трябвало да получи имане, щото то било на татко му - Борис ТРИ.

Проблемът с четенето на римските цифри в ГЕРБ явно се превръща в системен. Преди време нейна колежка прочете седем римско ( VII ) като Ви Ай Ай, а за награда я пратиха зам.-шеф на КФН. Така че някои недостатъци в тая партия са си ачик-ачик предимство.

Иначе Симеон ДВЕ вероятно се е засегнал от прочита на бащиното си име като Борис ТРИ от Цецка ЕДНО. Ама не много, след като се яви екскурзовод на бившия си бодигард в Саудитска Арабия.

8. Председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова, която е икономист, бе удостоена със званието "Доктор хонорис кауза" на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство - Пловдив.  А Митко Щерев, който е написал едни от най-великите български песни и е възпитаник на тази академия, не е "Доктор хонорис кауза". Все пак още не е късно, нищо чудно и той да стане такъв - в УНСС или Селскостопанската академия.

9, 10 и всички следващи могат свободно да се дописват....

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8000

11

kotak totev

14.12 2017 в 11:53

Заинтригувана от "макака България", зачетох... нещото. После "Тамара", която "всичката втасала", ме хвърли в размисъл и накрая "прожете" ме докара до екзактен катарзис. Вашите алегории са толкова тънки, че чак озадачителни...Наложи се да се дозирам, за да не изпадна в интровертност на духа.

12007

9

Хараламби

14.12 2017 в 11:40

Заглавието е заигравка с една реклама на банка Едикоя си. ;) А Сълзата на комсомолката - легендарен съвеЦки коктейл включващ:
Лавандулов спирт — 15 г
Одеколон "Върбинка" — 15 г
"Лесная вода" — 30 г
Лак за нокти — 2 г
Елексир за жабуркане на зъби — 150 г
Лимонада — 150 г

И така.... ;)

https://offnews.bg/offtopic/koktejli-za-rusnatci-retcepti-ot-moskva-petushki-642626.html

77927

8

El Commandante

14.12 2017 в 11:25

Цачка дължи кинти за авторско право на Пената за Борис Три,ахаха, Боже не е истина в колко забавно дебилна държава живеем.

11977

7

МБ

14.12 2017 в 11:00

Светославе, Ви Ай Ай може да е признак за невежество, но "...носещ източногермански касетофон ВЕФ на рамо..."не е ли същото?
ВЕФ-а за който пишеш не е касетофон, а радиоприемник на батерии, и не е източногермански, а е съветски, по-точно латвийски (от Рига, Ригонда - имаха такава марка).
Та така, един не знае римските цифри, друг не знае друго. За твоят случай важи българската поговорка "Присмял се Хърбел на Щърбел".

12021

6

bls

14.12 2017 в 10:38

"Сълзата на комсомолката" - звучи като отдавна изгубен шедьовър на изобразителното изкукство .. даже си го представям ..

12021

5

bls

14.12 2017 в 10:37

Само една забележка, Светльо - за таз работа с прокуратурата и миската - в прокуратурата е подаден сигнал (уж от Барека). Прокуратурата по закон е задължена при наличието на сигнал (който е законен повод по смисъла на НПК) да провери сигнала и да установи дали има данни за престъпление. В случая не са се самосезирали и не са тръгнали ей тъй шото имат свободно време да проверяват миската.

17439

4

мнение от IP

14.12 2017 в 10:10

9. България е единствената страна, в която шефовете на държавни агенции пращат имейли от джипа си, когато няма арабски шейхове наблизо и когато министър-председателят не ги е взел да джитка с тях.

15414

3

Hihi1981

14.12 2017 в 09:36

Ама как България да не е Европа и оттатък!!!