Жената, придружавала Алексей Петров при покушението му, е дала подробно описание на убиеца

Според главния секретар на МВР е възможно похитителят да е в България, но може и да е напуснал страната

OFFNews 20 октомври 2023 в 09:41 8766 3

Коцев

Снимка Стоп кадър бТВ

Живко Коцев

Жената, която бе простреляна при убийството на Алексей Петров, е дала детайлно описание на извършителя и на поведението му по време на покушението, заяви главният секретар на МВР Живко Коцев пред бТВ.

Тя се възстановява и й се оказва психологическа помощ, разпитана е няколко пъти, уточни той.

Коцев посочи още, че извършителят на убийството е възможно да е в България, но може и да е напуснал страната. Главният секретар на МВР обаче че категоричен, че убийството е предумишлено и много добре организирано.

"Разбирам интереса, че трябва бързо да стигнем до извършителите, но понякога едно убийство може да се разкрие за един ден или за години", изтъкна той. 

По думите му Алексей Петров е с много сериозен бекграунд и в момента МВР продължава да изследва различни етапи от неговия живот.

Алексей Петров беше убит на 16 август по обяд с два куршума в главата и гърба, докато се разхожда на Витоша. При покушението бе простреляна и жената, с която Петров бил в планината. Личното му кадрово дело е разкрито като на член на ръководството на Националния осигурителен институт, представляващ Съюза за стопанска инициатива на гражданите.

Според документите Петров влиза в системата на МВР от 1977 г., когато постъпва в средното милиционерско училище в Пазарджик. Профилиран е в работата на щурмовите групи, изпълнява сложни и опасни задачи. Отличен спортист с черен колан по карате, многократен републикански шампион.

В психологическата му характеристика е определен като целенасочен, принципен човек. Алексей Петров от четвърти клас се явява на всякакви изборни длъжности - отряден председател и комсомолски секретар.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2099

3

Mateevk

20.10 2023 в 13:16

Е, не - и други ценни разкрития има като например, че убийството е било предумишлено и много добре организирано, защото първоначално всички решиха, че бил заблуден ловец от Драгалевци. Също така става ясно, че понеже това убийство не е разкрито за един ден, ще отнеме години, години...Като почти всички такива от времето на прехода, за които вече дори забравихме.

1017

2

IvoIvo

20.10 2023 в 11:56

Хахахаха, гений на мисълта наистина!

135

1

Far Rider

20.10 2023 в 10:42

"Коцев посочи още, че извършителят на убийството е възможно да е в България, но може и да е напуснал страната." Това е все едно да кажеш: утре или ще вали или няма да вали.
"Алексей Петров от четвърти клас се явява на всякакви изборни длъжности - отряден председател и комсомолски секретар." Ето, защо стигна до тук.
 
X

Да помогнем на украинските деца!