Жена загина при катастрофа на български микробус в Унгария

Скъсано дясно задно колело причинило смъртоносната авария

OFFNews 28 август 2022 в 10:09 2447 0

До катастрофата се е стигнало след откъсване на задното дясно колело.

Снимка cs3.hu

До катастрофата се е стигнало след откъсване на задното дясно колело.

Една жена загина, а осем души бяха ранени при тежка катастрофа с български микробус по магистрала М5 в Унгария в района на Варошфьолд в събота, съобщи новинарският портал „Хирош“.

Според информация от полицейските органи автобусът „Форд“ се е движел в посока Будапеща, когато в движение се е откъснало задното дясно колело. След това с голяма скорост бусът на няколко пъти се е ударил в страничната мантинела, след което се е завъртял няколко пъти.

"Хирош" пише, че в превозното средство са пътували деветима граждани на България, на задната седалка са се возели три жени, които след удара са изхвърчали от автомобила и са паднали в канавката край магистралата.

На мястото на катастрофата на М5 са изпратени няколко линейки и два спасителни хеликоптера. На място е била установена смъртта на 60-годишна жена, останалите осем пътници са ранени и са транспортирани в болница. Полицаите от Кишкунфеледхаза са обезопасили автомобила, наложило се е да се затвори цялата магистрала, тъй като части от микробуса са били попаднали и на лентите с трафика откъм Будапеща. Българските работници са пътували за Италия, пишат унгарските издания.

Затварянето на главното трасе за столицата предизвика огромно задръстване в съботния ден.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови