Задържаха таксиметров шофьор без книжка в София, пробвал да подкупи полицаите с 1000 лева

Мъжът има множество криминални прояви в миналото

OFFNews 06 септември 2023 в 15:46 1965 0

Снимка БГНЕС/Архив

Полицията в София задържа 35-годишен мъж в автомобил, маркиран като такси. Той се е опитал да предложи подкуп, за да избегне санкция, съобщиха от Министерството на вътрешните работи. 

Фалшивото такси е било спряно малко след 5:00 часа в района на бул. „Васил Левски" от служители на столичното 1-во Районно управление. Колата била с включени зелени светлини и брандирана със стикери на таксиметрова компания.

Шофьорът не представил валидно българско свидетелство за управление. При проверка станало ясно, че той никога не е имал българска книжка. Пред полицейския екип представил британско свидетелство за обучаващ се тип „L".

За да не бъде санкциониран, водачът пуснал в джоба на светлоотразителната жилетка на полицейския служител банкноти с номинал от по 100, 50 и 20 лева. Веднага на място пристигнала дежурна оперативна група, която извършила оглед. Установено било, че подкупът е в размер на 920 лева, съобщават от пресцентъра на МВР. 

Мъжът е с множество криминални регистрации в полицията за незаконно упражняване на занаят, държане на акцизни стоки без бандерол, кражби и грабежи. Имал е три осъдителни присъди.

35-годишният мъж е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа, след което с прокурорско постановление срокът ще се удължи до 72 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки