Втори свидетел по "Октопод" пострада, Устинов посечен с брадва

OFFNews 13 ноември 2015 в 15:56 11998 6

Пламен Устинов

Втори свидетел по делото "Октопод" пострада, Пламен Устинов бил нападнат днес в дома си в тетевенското село Глогово. По-рано стана известно, че основният свидетел по процеса Георги Цветанов е загинал в катастрофа. 

Инцидентът с Устинов е станал в 13:30 часа в тетевенското село Глогово. Версията е, че става дума за семейна вражда. Пострадалите са двама, Устинов е откаран в болница и се бори за живота си. 

Според МВР Устинов е счупил стъкло на колата на свой съсед. След това се е стигнало до нападението с брадвата, като в свадата са участвали и синовете им.

Устинов е нападнат и ранен от сина на съседа си. Синът на ключовия свидетел пък отвърнал и ранил нападателя.

На място има полицаи, които изясняват обстоятелствата около случилото се. За случая е уведомена прокуратурата.

От полицията съобщават само инициалите на пострадалите, но според бТВ единият от тях е именно Устинов.

Пламен Устинов, който е бивш служител на НСО, бе защитен свидетел по мегаделото срещу Алексей Петров, той даваше показания и по "Наглите". През 2013 г. Устинов заяви, че Петров му е наредил да организира убийството на Гриша Ганчев. 

Обвиняемият по делото "Октопод" Алексей Петров пък обяви днес награда от 100 000 долара за предоставяне на достоверна информация за разкриване на извършителите и поръчителите на атентата срещу него преди началото на заседанието по делото „Октопод” в Специализирания съд. Той обеща, че анонимността на източниците ще бъде абсолютно гарантирана. 

Според него информацията, която ще му бъде предоставена, ще подпомогне официалното разследване на покушението срещу него. Той добави, че води паралелно разследване, което не е алтернативно, а само подпомагащо разследващите органи. В него ще се включат и чуждестранни експерти.

На 29 октомври сутринта автомобилът на Алексей Петров беше обстрелван с два гранатомета от двама души в столичния квартал "Кръстова вада". Той оцеля невредим, след като снарядите не се взривиха. Нанесени бяха само леки щети по бронирания "Мерцедес". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков