Влак на БДЖ прегази 14 говеда

OFFNews 02 юни 2017 в 18:19 11642 2

Безотговорен пастир остави стадо крави без контрол, поради което 14 от тях стават жертви на преминаващ влак по линията Стара Загора-Пловдив, в междгарието Тракия-Пловдив Изток, съобщи БДЖ.

30-те пътника във влака не са пострадали, но в продължение на часове бяха правени опити да бъде изправена счупена щанга, за да може електромотрисният влак да продължи на собствен ход.

"Пастирът е арестуван, но никой не очаква той да бъде осъден за безстопанственост и нанасяне на материални щети върху държавна собственост, нито да обезщети чакащите във влака пътници", жалват се още от националния жп превозвач.

Нарушение в графика няма, тъй като в участъка движението на влаковете се осъщесвява по два пътя.

Постоянното пресичане на релсовия път както на охраняеми прелези, така и по линията от хора, автомобили, камиони, каруци и животни, почти гарантирано е за сметка на живота на пресичащите, но също така причинява материални щети и още много нерви за пътуващите, както и огромен стрес за машинистите.

"Напомняме, че влакът блъска само тези, които съзнателно застават в обсега му – или несъзнателно, ако са овце или крави. Дали сте там или ви няма – влакът минава!", завършва мъдро съобщението на БДЖ за инцидента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13780

2

Перко

02.06 2017 в 21:05

"Дали сте там или ви няма – влакът минава!" - Не винаги, ако е на БДЖ !!!

Язък за хайванчетата, този път минал ...

12860

1

newfoundland

02.06 2017 в 19:09

Айде на луканките :)