Ученици от три варненски гимназии биха и снимаха своя връстничка (обновена)

OFFNews 25 януари 2024 в 14:01 4704 1

Снимка pixabay

Ученици от три гимназии във Варна са пребили своя връстничка и са записали на видео агресията, предаде БНР.

Пострадалото момиче е в 11. клас. То е било удряно, обиждано и унижавано от група ученици на възраст от 15 до 18 години. Насилието е станало в градска среда.

По-късно видеоклипове от деянието са качени в социалните мрежи, но няколко часа по-късно са свалени. Въпреки това записите са видени от директори във Варна, които разпознали свои ученици.

До момента е установено, че участващите в клипа са от Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн, Професионална гимназия по икономика „Д-р Иван Богоров“ и Професионална гимназия по сторителство, геодезия и архитектура „Васил Левски“.

Полицията продължава установяването на още лица участвали в деянието.

Очаква се да има разследване и за изтичане на лични данни, съобщиха от РУО на МОН заради публикувани адреси, имена и снимки.

От РУО са сигнализирали Агенцията за закрила на детето. Започнати са проверки в училищата, от където са били участниците. Във Варна се очаква да пристигне мобилната група към МОН, която да окаже подкрепа на учителите, родителите и децата по механизма за противодействие на агресията в училище.

По случая с битото момиче е образувано и досъдебно производство за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика