Убитата в Червен бряг жена два пъти е подавала молби за развод

OFFNews 10 април 2024 в 16:26 4946 0

Снимка Getty Images

Убитата в Червен бряг 42-годишна жена два пъти е подавала молби за развод, които впоследствие е оттегляла, съобщиха от Окръжната прокуратура в Плевен. 

Сигнал за убийството е подаден около 6:50 часа тази сутрин. След като 57-годишният ѝ съпруг я намушкал шест пъти, се обесил. 

Двамата били заедно от 2002 г., като от около 20 години живеели в Испания. През 2016 г. сключили брак, а към края на 2023 г. жената се върнала в България, заедно с двете им деца.

Жената два пъти подавала молби за развод до районния съд, които впоследствие оттегляла. В началото на 2024 г. тя подала молба за издаване на заповед за защита от домашно насилие. Малко по-късно я оттеглила, като делото било прекратено.

До убийството двамата съпрузи, заедно с двете им деца, живеели в къщата на родителите на жената. Днес сутринта майката на жертвата намерила тялото ѝ в семейната спалня.

При извършения оглед по тялото на жертвата са установени шест прободни рани във врата, в мишницата и в гърба. В същата стая, където е открит трупът, е намерен и нож, с който според първоначалната версия се предполага, че е извършено престъплението.

По-късно е намерено тялото на обесилия се мъж в къща, която той бил закупил преди месеци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки