Полицията ще бори корупцията и нападенията над униформени с видеокамери на ревера

OFFNews 30 декември 2020 в 19:43 3524 0

Полицаите ще носят специални видеокамери от най-ново поколение на ревера си като средство срещу корупцията и опитите за посегателство срещу униформените. Те ще следят в реално време какво се случва на пътя, съобщи бТВ.

Новите камери записват и звук, и картина. Те работят в комплект, като една от тях ще е в полицейската колата и снима всичко, което се случва пред нея. Другата е на ревера на полицаите и се включва, когато правят проверки или реагират на сигнал.

С подобни устройства вече са оборудвани 300 полицейски екипа в цялата страна.

Новите бодикамери имат вграден джипиес и батерии, които издържат 12 часа. Снимат само на публични места, а записите се пазят поне 30 дни.
Единствената слабост според полицаи е, че МВР не позволява използването им във вътрешността на жилищни сгради. Но пък устройствата дават възможност полицаите да сигнализират при нужда от помощ

Камерите са купени с пари от Гаранционния фонд и от еврофондовете за вътрешна сигурност.

Още 280 от новите камери ще заработят от следващата година, а според МВР те пазят всички - гражданите от злоупотреба с полицейски правомощия, а полицаите - от агресия при проверките.

Ако ви спрат за проверка, ще разберете, че ви записват първо от предупрежденията на униформените, както и от специални стикери на полицейските автомобили.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки