Полицията отрече да е имало щурм в Гърмен

OFFNews 16 юни 2015 в 11:24 2963 1

Не е правен опит за щурм в ромския квартал на Гърмен миналата нощ.

Кметът на село Марчево Борис Кунчев също опроверга появилата се тази сутрин информация, че група от 50-60 души се е опитала да щурмува ромското гето „Кремиковци”, съобщава "Фокус". Кметът е категоричен, че не е имало сблъсъци на протестиращи и полиция.

„Ситуацията в квартал „Кремиковци“ е спокойна. Мирните протести на местното население продължават. Всяка вечер недоволни жители на Гърмен излизат на шествие от центъра на селото до началото на ромската махала, където жандармерията продължава да следи за спазване на обществения ред“, уточни Борис Кунчев.

Напрежението в Гърмен ескалира след масовия бой между роми и българи на 23 май. Трима души пострадаха, осем бяха задържани. Започнаха протести с искане за събаряне на всички незаконни постройки в общината и изселване на незаконно пребиваващите роми. Част от тях се изселиха доброволно, но само временно. На 2 юни, в деня на Христо Ботев, в общинския център се състоя масов протест със същото искане. Стотици българи от различни населени места в страната подкрепиха исканията на местните жители в Гърмен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика