Почернен в Горни Лом баща: Г-н прокурор, нека този път да има виновни

OFFNews 03 октомври 2014 в 08:39 7562 2

Димитър Димитров, Горни Лом

Снимка Боян Иванов/Булфото

Димитър Димитров загуби 26-годишния си син при взрива в завода в Горни Лом

"Господин прокурор, разбрах, че лично сте се заели със случая. Свършете си съвестно работата, да има виновни, които да понесат някаква отговорност, защото това е страшна трагедия - 15 семейства почернени. Не искам да се случва на никой това, което се случва на мен."

С тези думи, през сълзи, Димитър Димитров се обърна към главния прокурор Сотир Цацаров чрез ефира на Нова тв тази сутрин. 26-годишният син на Димитров е един от 15-те загинали при взрива в завода в Горни Лом. Досега никой от предприятието не е потърсил почернения баща, който също някога е работил в завода.

Димитров не можа да си обясни защо синът на собственика и изпълнителен директор на предприятието е бил вътре по време на взрива. Той допусна, че е възможно причината да е "промяна на начина на работа или технологията".

Днес Димитров се обърна и към бъдещите управляващи с думите:

"Бъдещи депутати и управляващи, хора, говорите навсякъде за младежка безработица, говорите, че има нужда да се създават работни места. Гласувайте закони, създайте условия за младите хора да работят, те имат нужда от това, държавата има нужда от млади хора", каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков