МВР предупреждава, че ще има тежко въоръжена охрана по празниците

Екипи с дългоцевно оръжие и кучета ще патрулират на места, където се очаква събиране на много хора

OFFNews 19 декември 2023 в 16:00 2203 0

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Екипи с дългоцевно оръжие и кучета ще патрулират по празниците на места, където се очаква събиране на много хора, съобщават от МВР. 

За предстоящите празници Министерството на вътрешните работи предприема комплекс от мерки за осигуряване реда и спокойствието на гражданите в столицата и в страната.

Екипи на Главна дирекция "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма" ще патрулират в районите на големи търговски обекти, коледни базари, централните градски части, жп и автогари, както и в малките населени места. Част от екипите ще са с дългоцевно оръжие и служебни кучета.

Основният ангажимент ще е наблюдение и предотвратяване на груби нарушения на обществения ред и извършването на евентуални престъпления.

От СДВР и областните дирекции са осъществени предварителни срещи с охранителни фирми на териториите на съответните областни дирекции. Обсъдени са и предохранителни мерки за сигурността на инкасо автомобилите предвид генерирането на по-високи обороти и недопускане на евентуални грабежи на оборотни пари.

Целта на създадената от МВР организация е гарантиране на спокойствието на хората и осигуряване на добър обществен ред по време на предстоящата поредица от празнични и почивни дни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки