Машинистът от Калояновец: Едва ли колегите са виновни!

Светослав Метанов 12 декември 2016 в 09:53 11097 2

Едва ли вината за трагедията в Хитрино е на машинистите. Това заяви пред OFFNews Христо Тиляшев, който бе машинистът на дерайлиралия пътнически влак на гара Калояновец на 12 юли 2014 г.

Тогава загина другият машинист в композицията Венко Тодоров, а Тиляшев бе посочен от разследващите за виновен за инцидента. Той дори бе осъден от Старозагорския съд на осем и половина години затвор, но магистратите от Пловдивския апелативен съд на практика разбиха на пух и прах мотивите на старозагорските си колеги, с които Тиляшев трябваше да влезе на топло. Според тях решението на колегите им от Стара Загора е напълно несъстоятелно и абсурдно.

"Честно казано изобщо не мога да си обясня какво се е случило в Хитрино. Чудя се как е възможно сигнализацията да сочи отклонение, а машинистите да са продължили с висока скорост. Става дума за трима изключително опитни, елитни машинисти", каза Тиляшев.

Според него обаче още е много рано да се коментират хипотези и е важно разследващите да проучат внимателно всички хипотези.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12006

2

Не мисля,че машинистите са виновни.Ако разследването е истинско и няма някакви измами ще се разбере от лентата за скорост на влака.БОГ да помага на невинните.Съболезнования на близките.АМИН!

12181

1

ivankristov

12.12 2016 в 11:56

всички частни превозвачи принуждават машинистите си да карат влаковете над разрешените 12 часа, но нито министерство на транспорта, нито трудова инспекция предприемат мерки това да не се случва.Сегашното ръководство на БДЖ също е запознато с проблема но неправи нищо по въпроса
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков