Крадци били и заплашвали с нож 83-годишен мъж в дома му

OFFNews 21 май 2015 в 08:17 5299 2

Снимка Нова тв

Възрастен мъж е бит и порязан с нож от крадци, влезли посред нощ в дома му. Жестокото нападение е извършено в димитровградското село Великан, плячката на бандитите е 172 лева, съобщи Нова тв.

Шокът за възрастните хора е огромен. 83-годишният Иван Радев се събудил от шум в дома си в два часа през нощта и видял пред очите си нож. 

"Докато си вдигна главата, той ме събори и ме поряза. С маска беше", разказва потърпевшият. 

В далечината има още един мъж с качулка. Той стои повече от 10 минути до хладилника, докато първият обяснява на дядо Иван, че знае за скорошното получаване на пенсията и му иска 10 000 лева.

Като разбрали, че няма да получат много, крадците обърнали шкафовете и си тръгнали с общо 172 лева плячка. През това време баба Данка лежала на съседното легло и се чудела какво се случва.

Крадците са опитали да влязат в къщата със стълба, но след като не успели да отворят вратата на терасата, влезли през малко прозорче на кухнята. Прекъснали са телефона, за да не могат възрастните хора да повикат помощ. След като си тръгнали, дядо Иван отишъл при съседите. Синът и снахата пък пристигнали веднага от града, за да помогнат на възрастните хора.

В селото живеят едва около 60 души. Те са изплашени и смятат, че крадците не са случайни хора.

От полицията заявиха, че вече е образувано досъдебно производство. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки