Инцидентът в Сливен: 3-годишното дете е паднало от необезопасен френски прозорец

OFFNews 30 декември 2021 в 09:02 5032 0

Снимка https://sliveninfo.bg/

Инцидентът е станал в хотел "Национал" твърди сайтът https://sliveninfo.bg/

"Прозорецът, през който детето е паднало, се е намирал почти до земята и е бил с размери метър на 55 см. Преди да тръгнат, по-голямото дете го е отворило, за да влезе въздух. Не бих казала, че пострадалото е оставено без надзор. Цялото семейство е било в стаята – братчето е било в тоалетната, бащата си е връзвал обувките, а майката е приготвяла багажа. Тогава е станал инцидентът."

Подробностите за обстоятелствата около падането на 3-годишно дете от четвъртия етаж в хотел в Сливен даде районният прокурор на града Христина Блецова на брифинг.

3-годишно момиченце падна от 7 м върху бетонна козирка на хотел в Сливен

Момиченцето е паднало от френския прозорец върху бетонната козирка на хотела. То е с черепно-мозъчна травма в реанимацията на многопрофилната болница в града. То е контактно, казват от болницата пред Sliveninfo.

Прозорецът е бил необезопасен - смята прокурор Блецова.

Семейството е от Пловдивско. Членовете му са разпитани, както и служители на хотела. Предстои назначаването на съдебна експертиза.

"Нямаме причина да считаме, че семейството не е полагало грижи за детето. Досъдебното производство се води за причиняване на средна телесна повреда. Нямаме данни за никакъв умисъл", уточни прокурор Блецова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков