Икономическа полиция проверява община Съединение

OFFNews 19 март 2022 в 11:21 2426 0

Снимка МВР-Архив

"Икономическа полиция" в Пловдив проверява община Съединение, съобщиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи.

Установено е, че общината е разходвала неправомерно средства.

Събрани са данни, че от близо 230 хиляди лева, отпуснати на общината на 31 януари с министерско постановление, от тях са разходени над 180 хиляди лева. Около 167 хиляди лева са за заплащане на дезинфекция, дезинфектанти и лични предпазни средства.

Парите са преведени в рамките на тримесечен период - от декември 2021 г. до февруари 2022 г., по сметка на определена фирма на база издадени от нея разходно-оправдателни документи. В тях са били описани различни дейности, свързани с дезинфекция на площи и помещения на обществени институции и административни сгради, училища, детски градини, зелен площи и др. в населените места на общината, които обаче са били изпълнени формално или в непълен обем.

При детайлното изясняване на механизма на тази схема е установено, че тя е станала възможна с участието на длъжностно лице, ангажирано с ръководството, контрола, управлението и стопанисването на имуществото на Община Съединение и в резултат на нея са нанесени сериозни щети на общината

Събраните материали са изпратени в Окръжна прокуратура - Пловдив по компетентност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!