Хайка в Слънчев бряг: Арестуваха разпространители на дрога

OFFNews 23 юни 2017 в 11:50 3203 1

Близо 450 души - почиващи и персонал, в курортен комплекс Слънчев бряг са проверени в хода на специализирана полицейска операция за профилактика на лица от активния местен криминален контингент, протекла през изминалото денонощие, съобщиха от МВР-Бургас. 

Задържан е мъж, обявен за общодържавно издирване и трима, разпространяващи наркотични вещества.

Единият от тях е нигерийски гражданин със статут на продължително пребиваващ в България, в който са намерени и иззети четири свивки марихуана и бяло прахообразно вещество - метамфетамин.

В 28 годишния В.М. от Варна, проверен в района на несебърския хотел "Виго" е намерена  марихуана, а в 20 годишния И. С. от Габрово, проверен в района на ресторант "Чевермето" в Свети влас, също е открит от лекия наркотик.

И тримата мъже са задържани за срок до 24 часа, като по случаите са образувани бързи полицейски производства.

Установен и задържан е и обявения за международно издирване с европейска заповед за арест Станислав Петров Иванов, 33 годишен от Казанлък, който ще бъде екстрадиран в Гърция за провеждане на съдебен процес за престъпления, свързани с трафик на наркотици.

Преди броени дни благодарение активната работа на служителите от група „Издирване” към отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас със съдействие на служителите от Районно управление – Несебър в Слънчев бряг бе задържана и 21-годишната Красимира Мирославова Костова, обявена за международно издирване с европейска заповед за арест.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови