Горя заведение на свидетел срещу Ценко Чоков

OFFNews 20 септември 2017 в 12:24 9619 4

Горя заведение на свидетел срещу Ценко Чоков

В село Галиче изгоря заведение, което собственост на свидетел срещу бившия кмет Ценко Чоков, съобщава Нова тв.

Вътре е имало охранител, който едва не се задушил от дима. Към момента тече оглед и се работи по всички възможни версии.

В полицията в Бяла Слатина на разпит са привикани почти всички знакови личности на селото, което се сдоби с печална слава през последните години.

Разследват се всички възможни версии, но според собствениците на заведението, което не работи от пролетта, става дума за умишлен палеж.

Това не е първият подобен случай в селото, откакто Чоков е подсъдим. В края на август свидетел срещу Чоков беше пребит от служител на охранителна фирма, която пази имотите на екскмета. 

Емил Минков, който е земеделец, беше нападнат пред дома на майка си в центъра на селото. Нападателят го налагал с метална тръба. Той беше задържан за 24 часа.

През юни съдът прекрати правомощията на Чоков като кмет на с. Галиче. Мотивите за това са, че той неправомерно е ползвал неплатен отпуск, поради което е отсъствал от поста си необосновано. В решението се посочва, че ползването на неплатен отпуск от страна на лице, "заело длъжност въз основа на избор", е незаконосъобразно.

Чоков е подсъдим като ръководител на организирана престъпна група за лихварство, рекет, побои и отвличания. Заедно с Чоков беше задържан и синът му Мартин заедно с други 6 души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7828

2

Ogi1

24.09 2017 в 09:17

Вижте какво става в едно село .Държавата показва пълна безпомощност да защити хората от местния дерибейТогава как ще ни защити от големите престъпници ?!!Обратното е видно . .Държавата закриля престъпниците и ги покровителствува .

10571

1

Hissarion

20.09 2017 в 16:54

Колко пък "знакови личности" има в това село?