Евакуират деца от Иганово, пращат безпилотни самолети на оглед

Симона Костадинова 14 април 2015 в 11:48 4215 1

Снимка БГНЕС

70 души от село Иганово, сред които има предимно деца, са евакуирани след взривовете в склада на ВМЗ-Сопот, съобщи за OFFNews кметът на селото Стефан Данчев.

"Това са хората от ромската махала, която се намира най-близо до складовете. Те се притесняват най-много и сами поискаха да бъдат евакуирани", обясни той.

Сформираният кризисен щаб е взел решение, че не се налага евакуация за останалите хора от селото, защото няма опасност за тяхната сигурност или здраве.

Снимка: БГНЕС

Междувременно стана ясно, че Министерство на отбраната ще изпрати два безпилотни самолета, които да огледат терена на производствената база в село Иганово.

Те обаче за сега не могат да огледат мястото на инцидента, защото в момента има силен вятър, който е със скорост 11 метра в секунда. Едва след падането ѝ поне до 9 м. в секунда, безпилотният самолет може да бъде вдигнат във въздуха.

Главният секретар на МВР Георги Костов заяви, че са възможни всички версии за възникналите взривове в Иганово.

Той допълни, че е имало вторични пожари и взривове, които вече са овладени. Няма нови огнища, продължава да пуши взривилия се цех на производствената площадка на ВМЗ-Сопот в Иганово.

На място има представители на всички отговорни институции и представители на местната власт.

Снимка: БГНЕС

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков