Ембака убил работника на "Струма" като го замерил с камък

OFFNews 10 ноември 2015 в 08:54 8216 16

Ембака убил работника на

Издирваният почти пет месеца Емил Първанов–Ембака убил работника на магистрала "Струма" като го замерил с камък. Това обясни пред Нова тв адвокатът му Марин Марковски. По думите му Ембака бягал, защото опитал да избегне удар в главата от Николай Чивиев, който охранявал обекта. 

След инцидента Ембака избяга, а няколко месеца по-късно се предаде на властите. 

"Ще го защитавам от сърце", заяви адвокат Марковски. "Там не е имало знак, че се ремонтира", твърди защитникът. "Първанов е бил преследван от другия мъж и дори на няколко пъти автомобилът му е бил ударен.

Това, че си пазач на един строителен обект, не означава, че трябва да преследваш една кола и да я засичаш по доста опасен начин. Когато е стигнал Първанов, работникът му чупи предното стъкло на автомобила с палка, посегнал е да удари и жената на Първанов. Със същата палка той тръгва да удари моя клиент по главата", коментира адвокат Марин Марковски.

Той обясни, че след като нанесъл удара с камъка, Ембака се притекъл на помощ на пострадалия, като му извадил езика. След това го качил в колата си и го откарал в болницата. "Коварният убиец убива и бяга, а той, в тази ситуация, може ли да се намери преценка да бъде разбран, ако не оправдан – нападат колата, съпругата, му, в колата е детето. В никой случай не следва да се чупят коли, да се нападат хора", обясни Марковски.

Той заяви, че не е знаел къде се е укривал клиентът му досега, но обясни, че не се интересува от това. На въпроса защо сега е решил да се предаде, Марковски иронично отговори, че причината са протестите на полицаите и това, че не е имало кой да арестува клиента му.

На 26 юни тази година Емил Първанов преби до смърт работника Николай Чивиев, защото не е пуснал автомобила му по забранен за движение участък, където все още се е полагал асфалт. Ембака беше обявен за международно издирване, след като се укри непосредствено след извършване на престъплението. Предстои прокуратурата да внесе искане за постоянна мярка за неотклонение задържане под стража.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки