Динко си поиска лекар, чувствал се зле от стреса при ареста

OFFNews 30 юли 2017 в 15:06 5128 1

С линейка задържаният Динко Вълев от Ямбол излезе за кратко от ареста, защото се почувствал зле от стреса. Той имал и травма на главата от предишна катастрофа, каза адвокатът на Вълев Марин Марковски, цитиран от "24 часа".

Според юриста клиентът му е задържан незаконно и престъпление няма. След прегледа в първомайската болница Вълев ще бъде върнат в ареста. 

Марковски твърди, че няма доказателства Динко да е извършил престъпление. "Стойността на въпросния джиесем, за който се твърди, че го е повредил, е 89 лева. Това изключва да бъде образувано наказателно производство. По второто обвинение - за лека телесна повреда, той не се признава за виновен. Вълев не е осъждан и при тези обвинения задържането му е незаконно", казва юристът.

Той припомни, че жалбоподателят е оттеглил с входящ номер в прокуратурата показанията си срещу Динко от Ямбол. "Не мога да гадая мислите му. Веднъж се е оплакал и подал сигнал, че е бит. После се отрича. Но моят клиент не е извършил такова нещо", обясни Марковски. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!