Дъщерята на убития във Виноградец: Никой не видя детето да държи пистолета. Всички останали стреляха

Изстрелите били стотици, а пистолетът се разменял между празнуващите

OFFNews 05 септември 2017 в 11:07 17629 7

Снимка bTV

Дъщерята на убития

Роднините на убития във Виноградец Наско Тонкев са категорични, че фаталният изстрел не е бил произведен от 6-годишното момченце, а от собственика на оръжието – председателят на Общинския съвет на Септември Лазар Влайков.

Това сподели семейството на починалия в интервю за сутрешния блок на bTV. Те разказаха шокиращи подробности от фаталната вечер.

Дъщерята на Наско Тонкев - Деница, била на няколко метра от баща си, когато проехтял фаталният изстрел. Преди това в ресторанта се празнувал рожден ден на въпросното 6-годишно дете, но хората около масата стреляли с пистолет. Изстрелите били стотици, а пистолетът се разменял между празнуващите.

Последно Влайков е стрелял от масата, без да става, разказва Деница. Минута по-късно чула друг изстрел, който бил фаталният. След това видяла баща си, който питал „Какво направи бе?” и казал, че са „го ударили”. Направил две крачки и паднал, а в ресторанта му настанала паника.

Тогава Лазар станал, премерил му пулса и казал, че „е свършил”. След това говорил по телефона. По думите на Деница Тонкева общинарят е потърсил помощ и съдействие по телефона от местния прокурор, с когото бил близък и който е бил многократно заедно с него в същия ресторант, вместо да подаде сигнал за инцидента на телефон 112. Деница питала дали се обажда на 112, но той само вдигнал ръце. Сигналът на спешния телефон подал нейният приятел.

Според разказа на роднините на убития мъж полицията и линейката много е закъсняла, а Лазар се опитал през това време да манипулира присъстващите, като им „обяснявал” какво да кажат – кой къде бил застанал и как детето е стреляло.

„Те първо седнаха и не знаеха какво да кажат и изведнъж Лазар казва: Детето застреля баща ти”, споделя Деница.

„Не съм видяла детето да държи пистолета, но други хора по масата стреляха с този пистолет, всички…”, разказва тя.

По думите на близките на убития никой в селото не вярва, че детето е стреляло. Влайков те описаха като „лош човек”, който и в много други случаи е проявявал агресия и дадоха примери – от намушкано с нож момче до счупен крак на момиче.

Лазар обаче винаги оставал безнаказан и затова хората се страхували от него и никой не смеел да го съди.

Той не наведе глава, като излезе от ресторанта. Излязоха (със жена си – б. ред.), все едно са спечелили 100 хил. лв. от джакпота. Жена му ни казваше да мълча, защото ни били много големи устата”, разказа в студиото на bTV вдовицата на убития мъж.

Роднините на загиналия мъж заявиха, че единствената подкрепа, която са получили, е от главния прокурор Сотир Цацаров, който измести разследването в Пловдив.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8000

7

Кирил Стоянов

05.09 2017 в 22:22

Не е ли време да се събудим...

12362

5

nickplam

05.09 2017 в 16:10

Грях му на душата, ако е извършил убийство, да го преписва на едно дете! Това е просто...жалко!

12235

4

drashkom

05.09 2017 в 13:20

Този Влайков, трябва да понесе сериозно наказание и да си остане зад решетките. Дано има справедливост!

12557

3

galinvayov

05.09 2017 в 12:14

Независимо от действителния извършител. Собственика на оръжието е отговорен за всички последици. Това е бойно оръжие, намиращо се под специален контрол от закона, и изискващо отговорност и самоконтрол от най-висока степен. Дори само за "сватбарска" стрелба трябва да се отнема разрешително и да се полежи на топло.
 
X

Да помогнем на украинските деца!