Бити с бухалки и горени със запалки: Българки са принуждавани да проституират в Италия

Задържани са 22 души, 21 от които са българи

OFFNews 28 март 2024 в 08:36 4764 0

насилие

Снимка Pixabay

Склоняване към проституция

Българки са били принуждавани да проституират в Италия. Жените са били бити с бейзболни бухалки, ако се съпротивлявали към тях е била проявавана особена жестокост.

Това стана ясно след разследване на италианските власти. 22 души вече са арестувани в Италия, 21 от които са българи. Четирима души са задържани и у нас. Те са от Лом и Враца и ще бъдат екстрадирани в Италия по решение на Окръжния съд в Монтана, съобщи Нова телевизия.

Българките отивали зад граница с обещание за работа, а след това са били принуждавани да проституират. Седалището на престъпната група е било в град Лече, а ръководителите ѝ са изпращали парите в България.

„При нас пристигнаха за изпълнение четири европейски заповеди за арест от съда в град Лече. Те бяха за лица с постоянни адреси в град Лом. Те са били задържани незабавно от полицията, а ние бяхме уведомени, за да бъде призната процедурата по придвижване на европейската заповед за арест”. Това заяви говорителят на Окръжна прокуратура – Монтана Лилия Илиева.

По думите ѝ от европейската заповед за арест става ясно, че задържаните лица са част от организирана престъпна група, която е набирала предимно българки, които са принуждавани да проституират в Италия. „Самото наказателно производство ще провеждат колегите в Италия”, посочи тя.

Илиева подчерта, че задържаните у нас не са криминално проявени. „Нямат висящи производства към този момент. Това са млади хора около 20-25 години”, заяви тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!