Българско семейство е арестувано в Гърция за измами с продажба на луксозни автомобили и селскостопанска техника

OFFNews 03 април 2024 в 16:40 4779 0

Снимка МВР

Семейство българи е арестувано в Гърция за измами с продажба на луксозни автомобили и селскостопанска техника, предаде БНР. Престъпната група е предоставяла широк избор от коли до трактори, като ги е продавала на почти половината от реалната цена.

Организаторите, сред които и българското семейство, се свързвали с клиентите и искали предплата на част от сумата, а в някои случаи на цялата сума за желаното превозно средство. Парите са превеждани по няколко банкови сметки.

Досега полицията е разкрила над 42 случая на измамени клиенти. За да убедят клиентите, българите се представяли с чужди имена и за купувачи, като представяли фалшиви документи за закупени от тях коли.

След като някои от клиентите заподозрели измамата, се обърнали за помощ към полицията, като властите се представили за потенциални купувачи, за да разкрият схемата. Престъпната група е действала в цяла Гърция.

До момента по сметките са открити около 200 хиляди евро, но полицията продължава разследването и приканва други жертви също да се свържат с властите.

Българите са арестувани в град Навплио на полуостров Пелопонес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки