Съветник от БСП: Управляващите в СО използват август за скандални решения

OFFNews 22 август 2017 в 15:00 8987 0

Ваканционният август се оказва доста удобно време за управляващите в Столична община, които се опитват да реализират тихомълком и зад гърба на гражданите най-скандалните си решения в кварталите.

Това коментира общинският съветник от групата на БСП Лява България в СОС Николай Николов. Той визира най-пресния летен скандал в столичния квартал "Бъкстон". Там, без знанието на гражданите, беше направен опит да бъде изградена временна улица, която щеше да минава на по-малко от метър от жилищните блокове.

"Гражданите реагираха много бързо, събраха се, потърсиха ме за помощ и заедно спряхме това безумие, коментира Николов. Работниците от общината бяха разкопали зелената площ и пътеката в междублоковото пространство и бяха отрязали дърво, без да имат съответните разрешения. Поисках от тях документ, с който от Дирекция "Зелени системи" разрешават да бъде отрязано дървото. Те не разполагаха с такъв. Освен това, живеещите там не са били уведомени за изграждането на временна улица, нито пък е правено обществено обсъждане с тях дали са съгласни точно под прозорците им да има път, без да са спазени задължителните отстояния, каза още Николов. 

Изобщо не е случайно също, че точно в началото на август инвеститорът, който иска да строи 43-етажен небостъргач в зелената площ в кв. "Стрелбище" на кръстовището на бул. "България" и бул. "Петко Тодоров" загради имота и разкопа улицата, която попада в него, коментира той. Вероятно разчитаха, че хората са във ваканция извън София и няма да има протести и съпротива, каза общинският съветник от БСП. Но постигнаха точно обратното. Гражданите се активизираха още повече, събраха се и дори блокираха бул. "България" за 25 минути. Опитите за прокарване на безумни решения зад гърба на хората и без тяхното съгласие, вече няма как да успеят!, категоричен е Николов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови