Планират Дунав мост 3 до Русе

OFFNews 22 август 2017 в 20:21 14030 2

България и Румъния планират да бъде построен Дунав мост 3 до Русе заради постоянно увеличаващия се трафик през сегашното съоръжение. 

Предвижда се Дунав мост 3 да бъде на около 3 км от Дунав мост в посока Силистра, отново между Русе и Гюргево. 

Представители на местната и държавната власт от двете страни обсъдиха на работна среща възможните варианти за изграждането на моста, съобщи БНТ. 

Една от възможностите е мостът да бъде само за автомобилен трафик, а друга е да е комбинира - за автомобилен и жп транспорт. 

Областният управител на Русе Галин Григоров коментира, че очакванията Дунав мост 2 между Видин и Калафат да облекчи трафика по моста при Русе не са се оправдали, а напротив - трафикът през Русе се увеличава и в момента е два пъти по-голям в сравнение с миналата година. 

От Областното пътно управление в Русе вече са готови с техническите параметри на новия мост.

Изграждането на Дунав мост 3 ще бъде обсъдено отново в началото на октомври, като този път се очаква на работната среща да присъстват еврокомисарите на двете страни, министри и други представители на държавната власт. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14355

2

neverland

23.08 2017 в 16:44

Ехе...това няма как да се реализира и завърши в близките 10 години.

12415

1

senester

23.08 2017 в 12:27

Що не вземат като бившият кмет на Хасково да бетонират цялата река отгоре тия.Тъпотията е,че не се прави проучване или то е с неверни данни и погрешно,за истинският трафик