Спектакъл, посветен на Мохамед Али, става част от Оne Dance Week

OFFNews 22 август 2017 в 16:09 2366 0

Спектакъл, вдъхновен от боксовата легенда Мохамед Али, ще стане част от чешкия фокус на фестивала Оne Dance Week – "Сheck the Czechs".

"Сheck the Czechs" е специалната програма в рамките на 10-то юбилейно издание на фестивала, която ще постави във фокус чешката съвременна сцена.

Модулът "Check The Czechs" ще представи общо три спектакъла – "Гайд" на 24 септември от 19:30 часа, "Разказвачката" на 8 октомври от 16:30 часа и "Стъпка преди края" на 8 октомври от 20:00 часа.

Всички представления от програмата на фестивала ще бъдат представени в Дом на културата "Борис Христов" в Пловдив.

Неповторимият Мохамед Али ще оживее в спектакъла "Стъпка преди края". Историята на боксьора – от възхода на ринга до угасването на една легенда, покосена от болестта на Паркинсон, е всъщност историята на всеки, който някога е понасял ударите на живота.

Сцената е превърната в боксов ринг, където, също както в живота, се редуват победи и загуби, а съдбата води безмилостен дуел срещу отказа да се предадеш.

С бързи и насечени движения, със скоростно въртене до замайване, Маркета Ваковска (танцьор на годината – Чехия, 2013) бродира с напрежение сцената, докато музиката и вокалите на Ленка Дусилова подсилват още повече емоцията на изпълнението.

"Стъпка преди края" дебютира през 2012 г. в Трутнов, Чехия, за да спечели година по-късно Herald Angel Award на британския вестник “The Herald”, обирайки овациите на Fringe Festival в Единбург.

Юбилейното 10-то издание на фестивала започва на 23 септември в Дом на културата „Борис Христов“ - (Пловдив) и ще продължи до 15 октомври. Специалната програма предлага на зрителите завладяващи спектакли от три континента. Ще видим съвремието като дует на човек и робот от Тайван, битката със съдбата през историята на Мохамед Али, технологичната зависимост и още завладяващи спектакли, вплели нишки към съвременния живот.

В продажба вече е Фестивалният билет на стойност 45 лв. Бройката е ограничена, а след 31 август цената ще стане 55 лв. В продажба са и билетите за "Стъпка преди края" на цени от 10 и 15 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови