Григор Димитров отново благодари на български (видео)

OFFNews 23 януари 2017 в 11:28 16428 0

"Благодаря ви", каза първата ни ракета Григор Димитров на българската публика на "Маргарет Арина" в Мелбърн след четирисетова си победа над узбека Денис Истомин, която го изстреля на 1/4-финал на Откритото на Австралия.

Репликата му взриви трибуните, на които се вееха многобройни български трибагреници, издигнати от наши сънародници, които живеят в Австралия и съпреживяват всяка победа на Димитров.

"Няма какво да се лъжем, беше доста труден мач. Денис игра великолепно в турнира, победи Новак Джокович. Знаех, че ще излезе на корта и ще търси риска още от първата точка. Той игра отлично в първия сет, не можех да направя много повече, за да му се противопоставя. Аз обаче останах спокоен, концентрирах се върху себе си и своята собствена игра, защото знаех, че мога да спечеля.

Просто трябваше да намеря пътя за това. Тайбрекът беше повратният момент. В третия и в четвъртия сет повиших още нивото си на игра. Бях агресивен, накарах го да се движи, използвах добре всяка възможност. Доволен съм от победата", каза 25-годишният Димитров, който в спора за място в топ 4 в Мелбърн ще играе срещу белгиеца Давид Гофен, който е номер 11 в света.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови