Черно море на Гонзо спря серията на Лудогорец

Димитър Андреев 14 декември 2016 в 17:34 7645 0

Снимка ludogorets.com

Победната серия на шампиона Лудогорец беше спряна от Черно море насред Разград.

"Моряците" удържаха 1:1 като гост на лидера в 19-ия кръг и не позволиха "орлите" да запишат 14-а поредна победа, с което щяха да изравнят рекорд на Левски от сезон 2004/2005 г.

Последният четвърт час гостите от Варна играха с човек по-малко, след като Даниел Георгиев беше изгонен за втори жълт картон. В 85-ата минута домакините можеха да стигнат до победата, но гредата спаси Черно море от попадение след удара на Марселиньо.

Иначе двата тима не успяха да си отбележат гол през първата част, но в началото на второто полувреме успяха да си разменят по едно попадение.

Първо румънският нападател на Лудогорец Клаудиу Кешерю откри в 49-ата. Той се възползва от грешка на Пламен Николов и отбеляза за 1:0. Само две минути по-късно вратарят на "орлите" Милан Борян вади топката от мрежата, след като Кузман засече удар на Иван Коконов за 1:1.

Така Лудогорец остана с 13 поредни победи. Така разградчани се изравниха с постиженията на ЦСКА от сезон 2002/03 и на Литекс от сезон 2010/11.

В класирането Лудогорец води с 47 точки. Вторият Левски, който играе по-късно днес у дома с Нефтохимик, е с шест по-малко. "Орлите" обаче са с мач по-малко, тъй като отложиха мача си с Монтана за пролетта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови