Ексклузивно Манол Пейков купи къщата на Димитър Талев в Прилеп

Джокович падна на земята след удар с бутилка, но продължава участие в Рим

OFFNews 11 май 2024 в 18:08 3334 0

Новак Джокович

Снимка Getty Images

Новак Джокович на турнира в Рим

Лидерът в мъжкия професионален тенис Новак Джокович се чувства по-добре и състоянието му не предизвиква притеснения, след като беше ударен от хвърлена бутилка от зрител след края на мач от турнира в Рим, предаде БТА.

Инцидентът е станал в помещението под трибуните на комплекса "Форо Италико" след края на срещата между Джокович и Корентен Муте, завършила в полза на сърбина с 6:3, 6:1. След удара 36-годишният Джокович падна на земята и дълго време не можа да се изправи, като с помощта на охранителите беше отведен в съблекалнята.

"Джокович получи травма на главата с малко кръвотечение. Беше откаран в медицинския център, където му беше оказана първа помощ. Той почувства отпадналост, но с него всичко е наред. Неговото състояние не предизвиква опасения", се казва в изявление на организаторите на турнира, цитирани от портала на телевизия Sportmediaset. Съдейки по допълнителната информация, която сме събрали, бутилката е ударила Джокович непреднамерено. Човек, който е искал автограф, се е наклонил и от раницата му е изпаднала бутилка, удряйки тенисиста в главата".

36-годишният шампион с 24 титли от турнирите от "Големия Шлем" има общо 98 победи в АТР-тура. Той имаше нервен старт вчера срещу Корентен Муте, но след 45 минути игра взе първия сет. В следващия кръг Джокович ще срещне чилиецът Алехандло Табильо, номер 29 в схемата на Откритото първенство на Италия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови