Съдебният инспектор Мумджиев изтрезня и подаде оставка

OFFNews 17 май 2024 в 14:23 3941 0

Снимка

Инспекторът от Инспектората към Висшия съдебен съвет Александър Мумджиев, който бе задържан за кратко за непристойни прояви, подаде оставка. Тя е в дневния ред на Народното събрание за извънредното му заседание във вторник.

Мумджиев е подал и заявление до главния инспектор за прекратяване на трудовото му правоотношение като Теодора Точкова е издала заповед, с която го е обявила за прекретено от днес, става ясно от съобщение от ИВСС. 

Мумджиев бе задържан за кратко в хотел във Враца, където бил отседнал в командировка, за да извършва проверка в районна прокуратура в града. Пиян, той отправял неприлични предложения на служителки от хотела, а алкохолният му празник продължил три дни. 

Служителите на хотела се обърнали към полицията, местната прокуратура също извършила проверка. Пред разследващите персоналът на хотела споделил, че Мумджиев бил почти постоянно пиян, държал се непристойно като отправял и сексуални намеци, обяснявал, че е властта и такива като него имало само 10 човека в България, казвал, че е велик, че познава министри и много важни хора в държавата, към някои служители се държал „като с роби“ и т.н., разказа Лекс. бг

Прокуратурата го разследва за извършването на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото като е отправял обидни думи към персонала. 

В официална позиция ИВСС се разграничи от поведението на Мумджиев и поиска от Народното събрание неговото освобождаване. По закон парламентът избира и освобождава инспекторите.

Все още не е ясно дали след освобождаването си Александър Мумджиев ще поиска да бъде възстановен като следовател в отдела в СГП, или ще подаде оставка и от съдебната система. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови