Пожар и евакуация след атаки с дронове срещу руските области Смоленск и Липецк

OFFNews 24 април 2024 в 09:31 2334 2

Пожар

Снимка Архив

Пожар след атака с дрон

Пожар избухна в енергийни съоръжения в руската Смоленска област след атака с безпилотен летателен апарат от страна на Украйна, а хора бяха евакуирани от части на Липецк в югозападната част на Русия, след като безпилотен самолет падна върху индустриален парк, предадоха Ройтерс и БТА, позовавайки се на изявления на регионалните власти.

"Нашата област отново е атакувана от украински безпилотни летателни апарати", заяви губернаторът на Смоленска област Василий Анохин в "Телеграм". "В резултат на вражеската атака срещу граждански горивни и енергийни съоръжения избухна пожар в районите на Смоленск и Ярцево", добави той.

Не стана известно веднага какви съоръжения са били подпалени. В Смоленска област няма големи петролни рафинерии, отбелязва Ройтерс.

Безпилотен летателен апарат е паднал и върху индустриална зона в руската Липецка област, съобщи в "Телеграм" губернаторът на областта Игор Артамонов. Не се съобщава за пострадали, но жителите на близките населени места са били евакуирани като предпазна мярка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

2

alfakentavur

24.04 2024 в 11:55

А това минаре ли е?

850

1

pr07ecH70r

24.04 2024 в 10:13

малко лекарство собствено производство
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки