Барикадиралият се бивш полицай опитал да се обеси на кабел

OFFNews 17 май 2024 в 09:50 1123 0

Зоя Тошкова

Снимка Стопкадър Нова ТВ

Зоя Тошкова, адвокат на осъдения бивш полицай

Барикадиралият се тази нощ в Пловдив полицай опитал да се обеси на кабел, който обаче се скъсал. Това заяви адвокатът на Венцислав Караджов, който бе осъден на доживотен затвор за убийството на родителите си, предаде Нова ТВ. 

По думите на Зоя Тошкова клиентът ѝ направил опитът да се самоубие, малко преди да бъде изведен от жилището си. "Кабелът обаче се е скъсал. Известно време е лежал на пода, докато се освести. Приел го е като знак на съдбата”, подчерта юристът и обясни, че не полицията го е убедила да се предаде.

Според нея, ако подходът на униформените е бил малко по-агресивен, клиентът ѝ можело да ги нападне.

Веднага, след като Тошкова разбрала, че решението по делото е излязло, тя уведомила Венцислав Караджов.

"Той започна да се сбогува с мен и каза, че животът му е свършил и няма да лежи невинен в затвора. Тогава усетих, че нещо крои и му казах да не прави ексцесии, за да не пострадат невинни”, обясни адвокатката.

Осъденият отговорил, че ще действа както си иска, след като са били вложени усилия да бъде признат за виновен. "Каза, че е въоръжен, има туба с бензин и ще се отбранява до последно. Явно е блъфирал. Уведомих го, че имам връзка с криминалните служби", допълни Зоя Тошкова.

Адвокатът каза още, че не приема доживотната присъда. "Не може да се тупаме в гърдите, че сме демокрация, а да съдим някого без доказателства. Това се случва прекалено често в тази страна", каза тя. 

Мъжът се барикадира в дома си, за да не бъде задържан от полицията, след като Върховният касационен съд потвърди доживотната му присъда за убийството на родителите на Караджов през 2016 г. Тогава съседка намира телата на двамата с 8 куршума. 

След като научил за излязлото решение от адвоката си, бившият полицай казал на сина си да не се прибира, след това махнал проследяващата си гривна и отишъл в къщата на родителите си. 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови