Консумацията на определени храни ускорява появата на сива коса, съобщи БГНЕС. Изследване посочва какво трябва да бъдат избягваме.
Храните, които стимулират оксидативния стрес и повишават нивата на свободните радикали са сладкишите, мазните и пържените храни - допринасят за посивяването.
"Такива храни влияят отрицателно на космените ни фоликули и нарушават преминаването на меланина в тях. В резултат на това той не може да оцвети косата и тя остава сребриста", обясняват диетолозите.
Тя добави, че подобна храна влияе на общото стареене на организма, затова включвайте такива продукти в диетата възможно най-рядко.
Популярната причина за побеляване на косата е стресът, Фактор е и генетичната обусловеност.
Коментари
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
Няма коментари към тази новина !
Последни коментари
alfakentavur
Тома Белев: Главчев да подаде оставка и от трите си позиции и да се извини!
Telluris Malus
ВАС отказа да гледа жалбата на Николай Денков и ПП-ДБ срещу ЦИК за билбордовете с Пеевски и Борисов
dolivo
Катастрофи в София: След серия от дрифтове луксозно возило се озова върху трамвайните релси (Видео)
dolivo
Тома Белев: Главчев да подаде оставка и от трите си позиции и да се извини!