Samsung AI TV и най-добрият начин да гледате Европейското по футбол и Олимпийските игри

Павлин Луканов 14 май 2024 в 13:54 25983 0

Samsung

Снимка Samsung

Samsung AI TV и най-добрият начин да гледате Европейското по футбол и Олимпийските игри

Очертава се много горещо лято за феновете на спорта. Това е така, тъй като през юни, юли и август ни очакват Европейско първенство по футбол и Олимпийски игри. Макар тази година двете събития да са в Европа, едва ли много от нас ще успеят да ги посетят на живо и да се потопят директно в магията. Въпреки това, чрез най-новото поколение AI телевизори на Samsung, можем да получим дори по-добро изживяване.

Новото поколение AI телевизори

Благодарение на технологиите можем да имаме дори по-добра гледка към спортните арени. Това е така, тъй като събитията се заснемат от много камери и различни ъгли. Освен това разполагате с допълнителни данни под формата на статистики, информация за спортистите, новини и др.

Samsung е лидер по доставки на телевизори в продължение на 18 години, а това е достатъчен атестат за способностите на продуктите на компанията. В края на април южнокорейците представиха и най-новите си телевизори Neo QLED 8K и 4K, моделите OLED и саундбарове.

Сред новите попълнения са 4K Neo QLED сериите QN95D, QN90D, и QN85D, 8K линиите QN900D и QN800D, както и 4K OLED S90D и S95D. Очаквано е налично голямо разнообразие от размери, които да са в тон с изискванията на всички потребители, независимо дали искате нещо по-компактно или цялостно потапяне в картината с огромен екран.

Изкуственият интелект ви осигурява мястото с най-добра гледка

Тази година в тон с тенденциите в технологичния сектор сме свидетели на добавянето на нови възможности с изкуствен интелект и в телевизорите.

Флагманското попълнение е Neo QLED 8K 65, 75 и 85 инча идва с подобрения процесор NQ8 AI Gen3, който е разработен специално с мисъл за изкуствения интелект. Това е така, тъй като има модул за невронна обработка (NPU), който осигурява два пъти по-висока скорост от своя предшественик, постигайки същевременно висококачествена картина, независимо от източника.

Какво по-хубаво от това да разполагате с кристално чисти изображения по време на най-динамичните и напрегнати спортни събития. Това е възможно чрез функцията 8K AI Upscaling Pro, която дава повече детайли, като можете да проследите всички детайли докато спортистите се концентрират за постигане на победата. Така можете да видите всяка капка пот и малките елементи от спортната арена.

Голяма част от спортните състезания включват бързи движения, като разбира се това е в основата и на футболните срещи. За тези ситуации в помощ идва функцията AI Motion Enhancer Pro, която прави динамичните сцени по-плавни и ясни, нещо от основно значение при гледане на футбол. Функцията следи топката в картината по време на мач, за да гарантира нейното плавно движение без размазване. Докато спортистите се подготвят за статично изпълнение пък можем да получим по-висока реалистичност чрез Real Depth Enhancer Pro, потапяйки се в атмосферата.

Сред останалите попълнения, линията 2024 Neo QLED 4K) идва с процесор NQ4 AI Gen2, а OLED моделите) добавят и функцията Motion Xcelerator 144Hz за още по-плавна картина, което ги прави отличен избор за гледане на спорт, филми, предавания, но и за гейминг.

За допълване на зрителното изживяване е необходим и съответният звук, който да ви накара да се почувствате така сякаш наистина сте на стадиона. В това отношение Neo QLED 8K идва с технологията AI Sound. Тя включва решение, което синхронизира звука с действието, отчитайки всяко съприкосновение с топката или уреда на съответния спорт, Object Tracking Sound Pro. Тъй като всеки спорт е различен, това изисква и различни настройки на звука според нуждите, а за това отговаря функцията Adaptive Sound Pro, която интелигентно адаптира звука към съдържанието и акустичните условия в помещението.

Разбира се винаги можете да комбинирате телевизора и с някоя от новите саундбар системи, които добавят по-мощен и висококачествен звук.

Още по-умни и сигурни

Новите телевизори залагат на операционна система Tizen OS, която предлага множество възможности за свързване, персонализация и защита. По този начин телевизорът се превръща в централно място, от което можете да управлявате и наблюдавате другите си съвместими смарт устройства.

Още с включването на телевизора той открива и се свързва със съществуващите мрежи и устройства Samsung, а и такива съвместими с HCA и универсалния стандарт Matter. Именно лесното свързване е ключово за постигане на оптимално изживяване, без да трябва да търсите упътвания и т.н. Лесно е и превръщането на смартфона в дистанционно с функцията Smart Mobile Connect, като освен телевизора, телефонът може да управлява и другите свързани устройства.

Всеки може да персонализира интерфейса на телевизора си с помощта на разнообразни приложения и платформи. Добавени са уиджети, които превръщат телевизора в контролен панел и позволяват следенето на състоянието на дома. Това включва картина от камери, показване на времето, консумация на електроенергия и т.н.

В днешно време няма как да пропуснем сигурността, която е от основно значение. В случая телевизорите са подсигурени със Samsung Knox, която защитава всички функционалности, приложения, а и основната платформа. Така личната информация остава защитена.

Финални думи

Неслучайно Samsung продължава да е лидер на пазара за телевизори. С новите си продукти компанията предлага висококачествени картина, звук и цялостно изживяване. Вградените функционалности с изкуствен интелект са допълнително от полза при гледане на разнообразно съдържание. Всичко това идва в идеалния момент, а именно наближаващите Европейско първенство по футбол и Олимпийски игри.

Избирайки някое от новите попълнения, ще можете да гледате състезанията все едно сте на най-добрите места на стадиона или в залата.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови