Ексклузивно Опитаха да ме вербуват. Отказах! Етиен Леви разказва за картончето в ДС пред Искра Ангелова (видео)

Сътресения в конкурса за Мис САЩ: Хавайката Савана Ганкевич пое титлата, след като предишната победителка се отказа

И Мис Тийн се отказа от титлата си, което породи слухове за токсична атмосфера в конкурса

OFFNews 16 май 2024 в 20:18 4618 0

Савана Ганкевич

Снимка Getty images

Савана Ганкевич

Савана Ганкевич от Хавай беше коронована за "Мис САЩ" 2023 в сряда, седмица след като предишната носителка на титлата Ноелия Войт се отказа от нея, позовавайки се на психичното си здраве, предаде АП.

Ганкевич е модел и ръководи организация с нестопанска цел в подкрепа на жените. Тя ще носи титлата до август, когато е и краят на мандата на конкурса.

„Готова съм да окажа положително въздействие чрез организацията, която е много важна за мен“, каза тя от Мауи по време на официална церемония.

Ганкевич беше първа подгласничка на бившата "Мис САЩ" 2023 Ноелия Войт. Тя се оттегли на 6 май. В изявление Войт благодари на своите фенове и написа „Никога не правете компромис с физическото и психическото си благополучие“. Войт, бивша "Мис Юта", е коронована през септември 2023 г.

"Мис Тийн САЩ" Ума София Сривастава също се отказа от титлата си няколко дни след оттеглянето на Войт. Това шокира организацията "Мис Вселена", която провежда двата конкурса.

Сривастава написа в изявление, че личните ѝ ценности вече не съвпадат напълно с посоката на организацията.

Оставките оставиха дългогодишната група за конкурси без двете си най-големи носителки на титлата за първи път от 72 години насам, като хвърлиха светлина върху нейните практики. Оставките предизвикаха призиви за повече прозрачност в "Мис САЩ" и нейната организация-майка, които в миналото са били обект на противоречия и проверки.

Войт е първата венецуелска американка, която печели титлата си.

Титлата беше "детска мечта" и оттеглянето беше "много трудно решение", заяви бившата Мис Юта и студентка от университета в Алабама в публикация в Instagram в понеделник.

"Надеждата ми е, че ще продължа да вдъхновявам другите да останат непоколебими, да дават приоритет на психичното си здраве, да се застъпват за себе си и за другите, като използват гласа си", написа 24-годишната Мис.

В свое собствено изявление организацията "Мис САЩ" благодари на Войт за нейната служба и ѝ пожелава "най-доброто в тази следваща глава".

"Ние уважаваме и подкрепяме решението на Ноелия да се оттегли от своите задължения. Благополучието на нашите носителки на титлата е основен приоритет и ние разбираме необходимостта тя да даде приоритет на себе си в този момент", се казва в изявлението. "В момента преглеждаме плановете за прехвърляне на отговорностите на нейна наследница и скоро ще обявим коронясването на новата Мис САЩ."

Сривастава, която беше коронована и през септември миналата година, обяви оставката си в собствен пост в Instagram в сряда.

"Открих, че личните ми ценности вече не съвпадат напълно с посоката на организацията", написа бившата Мис Ню Джърси Тийн САЩ.

17-годишната Мис благодари на семейството и феновете си, заяви, че се радва да представи щата си като американка от първо поколение мексикански индианци и отбеляза, че няма търпение да кандидатства в колежи и да работи върху многоезичната си детска книга.

Подписът, придружаващ изявлението, гласи, че "със сигурност не съм си представяла така края на моята победа", но нарича преживяването привилегия.

Говорител на "Мис Тийн САЩ" не беше открит за коментар на изявлението на Сривастава. Организацията "Мис Вселена", която провежда конкурсите "Мис САЩ" и "Мис Тийн САЩ", не беше открита за коментар.
___

В текста са използвани материали от чуждия печат и статията на Марк Кенеди, автор на Асошиейтед прес

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови