Полският премиер заяви, че е получил заплахи след опита за убийство на Роберт Фицо

OFFNews 16 май 2024 в 18:57 1714 0

Снимка GettyImages

Премиерът на Полша Доналд Туск заяви, че е получил заплахи след опита за убийство на словашкия министър-председател Роберт Фицо вчера. Същевременно местният новинарски сайт "Виртуална Полска" съобщи, че сигурността на Туск ще бъде засилена, предаде Ройтерс.

"Вчера имаше много подобни", написа полският премиер в социалната мрежа Х, споделяйки екранна снимка от коментар, на който пише, че "днес словаците ни дадоха пример какво да се прави с Туск", ако реши да се откаже от инвестирането в голямо летище в централната част на страната.

Политическата атмосфера в Полша се промени през последните години, след убийството през 2019 г. на либералния кмет на Гданск, който беше критик на мигрантската политика на управлявалата тогава консервативна националистическа партия "Право и справедливост", отбелязва Ройтерс.

"Виртуална Полска" съобщи днес, цитирайки източник от Държавната служба за охрана, че сигурността на Туск ще бъде засилена след опита за убийство на Фицо.

Говорител на органа, отговорен за защитата на важни личности в Полша, отказа коментар, аргументирайки се, че това е конфиденциална информация.

"Разбира се, ние анализираме и си правим изводите, но не можем да говорим публично за тях", заяви вътрешният министър на страната Томаш Шемоняк.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Граждански активист в политиката