Ексклузивно Опитаха да ме вербуват. Отказах! Етиен Леви разказва за картончето в ДС пред Искра Ангелова (видео)

След решението на съда за Патриарха: Васил Терзиев да не се държи като ''Ергенът'', призова Георги Георгиев

ГЕРБ иска извънредно заседание на СОС да изслуша кмета на София и заместника му по транспорта

OFFNews 17 май 2024 в 10:49 1631 4

Снимка

Съдът се произнесе - "долу ръцете от "Патриарха"! Васил Терзиев да спре да се крие и да не се държи като "Ергенът" на финала на шоуто снощи, а да излезе като мъж пред общинския съвет и да каже Кой ще понесе отговорност за изхарчения незаконно над 1 млн. лв. за колчета, боя и знаци в района на НДК? 

Това коментира във фейсбук зам.-председателят на СОС от ГЕРБ и кандидат за депутат Георги Георгиев. Вчера съдът разпореди общината да спре незабавно промените в движението по "Патриарха", защото са незаконни. Ние твърдяхме същото още преди да се изхарчат парите на софиянци, пише Георгиев. 

И уточнява: Незаконната маркировка и незаконните "златни” по цена черни колчета струват на софиянци колкото 20 нови детски площадки. 

В текста си Георгиев пише още: 

Вчера приключи и фиаското на политическото реалити "Незаконната промяна на Промяната" или "Как да съсипеш три булеварда за две седмици и за 1 млн. лв.". В това шоу с главен сценарист Васил Терзиев и прима балерина заместникът му по транспорта живеят хиляди софиянци. Стотици от тях седмици наред протестираха, а управниците им отказваха да ги чуят. 

След решението на съда, настояваме Васил Терзиев да освободи незабавно зам.-кметът по транспорт. Същият, който довчера открито лъжеше, че проектът е съгласуван със СДВР. Групата на ГЕРБ-СДС в общинския съвет започна подписка за свикването на извънредно заседание, на което да бъде изслушан кметът на София и неговият заместник. 

Иван Таков от БСП

Очаквам оставката на заместник-кмета Илиян Павлов още днес, както и незабавно връщане на старата организация на движение в центъра на София, заяви и Иван Таков, председател на групата на МК "БСП за България" и на комисията по транспорт и пътна безопасност в СОС. "С това решение българският съд доказа също самонадеяността и безотговорността на заместник-кмета по транспорт, коментира Иван Таков. - От първия ден, в който станахме свидетели на изпълнението на реорганизацията на движение, твърдя, че тя ще струва много скъпо на софиянци. По груби сметки до момента са похарчили над милион. Сега очаквам със същата решителност, с която сътвориха хаоса в центъра, след възстановяване на старата организация на движение да се включат в намирането на решение, което да удовлетворява всички засегнати страни. Защото ние не сме нито срещу велоалеите, нито срещу по-бърз градски транспорт", заявява още Таков.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14369

4

случайно прочетох

17.05 2024 в 14:02

Георгиев от Раднево, да си гледа Ергенът, докато Терзиев гледа Дремджиев и да си стяга цървулите да си ходи!

1005

3

craghack

17.05 2024 в 12:04

Недоумявам как въобще е възможно да са допуснали такава детинска грешка? Това е непростимо дори за второкурсник в някой провинциален университет. Дори децата са наясно, че промени в организацията на движението винаги се съгласуват с КАТ. Няма ли техни печати на проекта, нищо не може да се реализира. Интересно е и коя фирма се е навила да извърши това беззаконие?

628

2

user4eto

17.05 2024 в 11:44

Комуняги и тъпоглавци, упорито се опитват да задържат София като гето а не да я направят европейска столица.
Тъй като вече имаме кръгово около катедралата, предлагам да я превърнете в етажен паркинг, за да облекчите паркирането в центъра. НДК също би станал чудесен етажен паркинг.

-1845

1

ob1

17.05 2024 в 10:59

Георгиев що не каже и покаже какви чутовни добрини е свършил за толкова години в София, а само мята *****?