Ексклузивно Опитаха да ме вербуват. Отказах! Етиен Леви разказва за картончето в ДС пред Искра Ангелова (видео)

300 000 лева в подкрепа на Заедно в час осигури SiteGround за период от три години

Освен финансово, компанията подкрепя фондацията и посредством менторство от страна на свои експерти

OFFNews 15 май 2024 в 13:21 1080 0

Заедно в час
Ясен Кипров.

Българската технологична компания SiteGround е дарила 300 000 лева в подкрепа на каузата на “Заедно в час” за по-качествено образование в българските училища през последните три години (за 2022, 2023 и 2024 г.).

Средствата са инвестирани в обучението и развитието на учители, директори и училищни екипи от цялата страна по програма “Училища за пример” с фокус върху осъвременяването на техните управленски и преподавателски практики, насочени към академичния прогрес и благополучието на всеки ученик. От създаването ѝ през
2020 г. програмата е обхванала над 100 училища в страната, в които се обучават близо 44000 ученици. Хиляда двеста и пет учители и директори са преминали през
обученията, а през септември, 2024 г., участието си ще започне най-големият випуск до момента: 41 училища от 33 населени места в страната.

“За “Заедно в час” е признание и привилегия да имаме подкрепата на успешна българска компания като SiteGround и нейните основатели. За икономиката на страната ни е от изключително значение училищата да подготвят качествено бъдещите мениджъри и предприемачи, тъй като най-добрите идеи се реализират в успешни бизнес решения от способни, мотивирани екипи, а добрите екипи се изграждат от хора с правилните умения, нагласи и знания,” каза изпълнителният директор на фондацията Траян Траянов.

SiteGround е дългогодишен партньор на организацията като инвестира не само финансов ресурс, но подкрепя работата на “Заедно в час” и посредством менторство и обучения от страна на свои експерти. Тенко Николов, управляващ директор на SiteGround, е член на Управителния съвет на фондацията от 2022 г. и има активно участие в стратегическото развитие на приоритетите и дейността ѝ. По негови думи: “Бизнесът е отговорен за подкрепа на непрекъснатото усъвършенстване на образованието, за да гарантира, че разполага с необходимите кадри за постигане на по-добър живот в нашето общество. Работата ни в тази посока не спира от години и вярвам, че с навлизането на новите технологии ще можем да използваме още по-голям ресурс, за да подкрепим българските ученици в усвояване уменията от бъдещето”.

Като част от тази стратегия, Ясен Кипров, оглавяващ екипа по изкуствен интелект в SiteGround, изнесе първа от поредица вдъхновяващи лекции пред учениците от VII
клас на 40-о СУ в София.

Кипров обсъди широк спектър от теми, включително разнообразни приложения на изкуствения интелект в различни сфери на живота. Той сподели лични преживявания от своя професионален път и акцентира на значението на непрекъснатото обучение и адаптиране към новите технологии.

Също така, Ясен Кипров даде ценни съвети относно кариерното развитие на учениците, подчертавайки важността на развиване на качества като любопитство и ангажираност.

На финала на своята презентация, той насърчи учениците да използват възможностите, които дигиталните технологии предоставят, за да бъдат успешни и подготвени за предизвикателствата на бъдещето.

SiteGround е сред най-големите инвеститори в българското образование. Освен регулярната си подкрепа за “Заедно в час”, компанията дарява в рамките на пет години и до 12 милиона лева на първия български Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT). Сумата ще покрие разходите за възнаграждение на учените от световен ранг, които институтът привлече да преподават в страната ни, за период от пет години. SiteGround предоставя дарения и на различни неправителствени организации, които подкрепят кариерно ориентиране за млади хора, както и предприемачески проекти и менторство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови